Väst Cup Trollhättan

En sen sammanfattning från tävlingshelgen.

Nu i helgen arrangerades Väst Cup i Trollhättan med hela 370 deltagare. Jag som, många andra judocoacher som åker runt om i landet för att tävla med sina kadetter, anser att denna tävling är kansk…e en av dem bäst arrangerade tävlingar som unga judokas kan vara med på. Så tack Trollhättan för eran fruktansvärt bra tävling och för att ni ligger så nära Vänersborg.

10815778_986901854660345_1936403435_n

Men Vänersborg åkte till tävlingen med fem judokas och vi lyckades knipa två brons och ett silver. Dem som åkte med till tävlingen var Anton Wänman, Elvira Carlborg Hasanovic, Rosalie Malmberg Kivilompolo, Caroline Eriksson och Alva Axzell Svensson. Denna tävling var för många av mina kadetter den första tävlingen under denna termin pga. att vi oturligt nog har haft skador och många sjukdomar i en längre period och därför valt att fokusera på träningarna hemma istället. Därför anser jag att vi var lite rostiga i maskineriet från tävlingssammanhang, men detta hade vi alla räknat med. Men det som var roligt att se är att vi inte var efter judomässigt. Vi var med i alla matcher och har en väldigt bra judo som kan leda till stora framgångar framöver. Vilket självfallet är roligt att se.

Nu till de tävlande. Elvira som gjorde sin första tävling för terminen körde på väldigt bra i sina matcher och hade lika gärna kunnat ta sig vidare till finalplatserna. Men tyvärr så förlorade hon sista och avgörande matchen för att gå vidare, även fast hon förde matchen och var mest dominant. Men trots utebliven medalj så gjorde hon en fantastisk tävling, fast hon ådrog sig en skada i ryggen under uppvärmingen.

Caroline som gjorde comeback efter att hon brutit handen. Körde också på bra och visade att vi från Vänersborg är att räkna med. Hon lyckades ta sig till semifinal där hon tyvärr förlorade, vilket leder till en bronsplats. Men under vägen till bronsmedaljen mötte hon även tjejen som oturligt nog bröt handen på henne efter en olyckshändelse senaste tävlingen. Men efter bra fokus och taktisk plan så lyckades vi ta hem den matchen, som förmodligen var de viktigaste för henne. Bra kämpat.

Sedan har vi Rosalie som också har haft en bruten armbåge, men gjorde comeback förra helgen. Hon körde på bra i sina matcher och lyckades ta hem en bronsmedalj. Med bra fokus så har en alltid medaljchans. Hon körde på bra och hade även kunnat slå sina motståndare. Men det får hon göra nästa tävling.

Sedan har vi Anton Wänman som är nybörjare i tävlingssammanhang. Han förlorande både sina matcher, men jag är väldigt nöjd med att se hur fokuserad han var och inställningen han visade under tävlingsdagen. Vi visste att han skulle få de tufft, både för han mötte äldre och tyngre judokas, men också för att de är mer erfarna än honom. Men jag är jätte nöjd med hans presationer under dagen. Din dag kommer att komma Anton, gäller att hålla i bara.

Sist men inte minst ska vi tala om Alva. Hon dubblerade i u11 och u13. I u13 körde hon på bra men hennes motståndare var snäppet bättre och hon lyckades inte ta någon medalj. Men när hon skulle köra U11 så hade hon höjt sig sen dagen innan och hon gjorde förmodligen sin bästa tävling hittills. Hon mötte tjejer som var mer rutinerade än henne, men de satte inte stop för någonting. Hon tog sig till finalen och där förlorande hon tyvärr. Men med hennes utveckling och vilja att bli bättre, så kommer hon att ha stora framgångar framöver.

Tack återigen alla föräldrar som var med och hjälpte till.

På bilden saknas Anton Wänman för han tävlade på söndagen. Samt så har vi även med Linnea Persson, från grannklubben Trollhättans JK, som jag fick möjligheten att coacha.

Bálint

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.