Taido VM i Helsingfors

Hemma igen efter några helt otroligt bra dagar i Helsingfors Finland. Vi var totalt 4 personer som åkte från klubben. Fredrik Johansson Lina Norberg och Fredrik Nilsson, Sedan vår egen sensei Daniel Andersson som åkte ihop med landslaget.
Dag 1: Allt började med shinsha (gradering) för Daniel när vi kom dit, han provade för att gå upp till 4 DAN vi väntar på besked från Japan om han klarade graderingen. Vid dom höga graderna måste man skriva en uppsats på engelska som skall godkännas av Taido Hon in dom höst graderade i världen.
Dag 2: Dagen efter var det seminarier hela dagen varvat teori/träning för dom högst graderade instruktörerna i världen.
Dag 3: Då var det dags för oss som inte var med i landslaget att tävla på Friendship tävlingen! 200 deltagande på denna tävling. Jag och Fredrik Nilsson körde jissen (fight) och hokei (kata).
Tyvärr gav det inga medaljer men mycket roligt och stora erfarenheter fick vi med oss i bagaget.
Dag 4: Då var det dags för den stora dagen VM!!!! Efter en mycket cool in hälsning med massor av tal och applåder drog tävlingen igång.
Sverige gav allt och lyckades att placera sig på 2 brons platser 1 i lag hokei herr och 1 i lag jissen dam. Tyvärr så lyckades vi inte så bra individuellt. Efter en lång tävlingsdag avslutades kvällen med bankett och god mat med alla underbara Taidokas från hela världen!
Summering av det hela: SJUKT KUL RESA! mycket inspiration och nya kontakter från hela världen.

//Freddan
LandslagetDanielDaniel 5Inhälsning VMNakamura 8 DANInhälsning VM

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.