Svårt att komma igång med träningen efter sommaren?

Många påstår att det är svårt att komma igång efter sommarens uppehåll. Kanske är det just det som är problemet, att vi tar ett uppehåll helt från träning under sommaren och semestern. Man borde inte koppla av, man borde koppla om istället. Nästa år kanske vi borde pröva på att träna lite mindre, men ändå röra på oss lite granna under vår ledighet. Det gäller även undertecknad.
Men nu skall vi ju inte blicka bakåt, det är ju framåt vi skall!
Börja inte med att ta ut Dig, träning skall ge glädje och tillfredsställelse. Det gör den inte om Du ligger hemma utpumpad med värk i hela kroppen. Däremot om Du känner dig tillfreds och fylld med mer energi och kunskap efter passet. Träna lagom i början och öka dosen med träning under kommande 3-4 veckor till dess att du är uppe i den dos av träning som Du önskar.

Själv tog jag ”semester” från träningen under ett par veckors tid, sedan började jag trappa upp med ett Ju-jutsuläger och löpning två dagar i veckan, nu är jag upp i min dos med fem träningar per vecka av olika slag.

Du kan också variera passens längd. Kanske inte ett Judo, Kali, MMA eller Ju-Jutsupass. Dessa tider ligger ju fast. Men ex gym eller löpning. Brukar Du springa 10 km så starta med att löpa ett pass i veckan på 3 km och nästa pass på 5. Veckan därpå ökar du passet till 5 km respektive 7 km.

Det viktiga är att du på vägen fram nu efter uppehållet hittar tillbaks till glädjen i träningen. Så starta lagom, det är alltid bäst☺ Ta inte ut Dig helt, känn att Du har lite kvar att ge, det skall ju vara kul på vägen fram. När Du hittar rytmen igen så kan Du ägna ett par pass i veckan åt total hängivelse och pumpa ur kroppen fullständigt.

Sätt upp mål. Det tar 21 dagar att bryta en gammal vana och skapa en ny. Så lägg fokus på 3 veckor. Se till att hålla löftet till Dig själv så stärker Du Ditt självförtroende också. Jag lovar, det ger Dig en boost som är nyttig!

Det här inlägget postades i Allmänt, Nyheter, Träning, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.