Rapport från Budo Nord!

Nu är vi hemma igen. Vi skulle ju rapportera från tävlingen var det tänkt, men av olika orsaker blev det inte så. Vi beklagar. Det är inte överallt som man har fullgod täckning för att arbeta med hemsidor.

Hur som helst. Lukas har gått upp i en ny viktklass från förra årets -42 kg till -50 kg, det är två viktklasser högre än förra året och detta var hans andra tävling i denna nya klassen. Lukas är tekniskt duktig och strategiskt sett arbetar han bättre än de flesta i samma ålder. Men ibland vinner fysik över teknik, framförallt när man inte får utdelning. I första amtchen ställdes Lukas mot Frankrike. Det var en fysisk judoka som arbeta mycket med ett starkt grepp och sedan med att pressa ned Lukas till vinkeljudo. Detta gillade inte domarna som i det läget gav Lukas först en varning och sedan en till. Kanske det skulle vara passande att ge den andre en varning för att pressa ned Lukas. Nu trodde vi på ett återkval då Frankrike var en av favoriterna i klassen, men det slarvade han bort i kvartsfinalen. Taskigt läge. Men så är det ju ibland.
Trots förlusten kan vi se ljusglimtar. Lukas gjorde en bra match i övrigt. Stod hela tiden, gav inte bort poäng utan blev varnad. Orkade matchen i nya viktklassen. Under sommaren kommer Lukas tillsammans med flera av våra judokas träna fysik för att stärka sin kropp mer så att vi får lättare att kontrollera framtida liknande situationer.
Bra jobbat Lukas! Du har all anledning att vara nöjd med Din insats i BNC. Nu ser vi fram emot en härlig sommar, läger, graderingar, träningar och lediga dagar:)

//Sensei Pelle

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.