Ninjutsu

Ninjutsu sektionen på Epic Training center heter Bujinkan Vänersborg och är en del av japansk organisation med förgreningar över hela världen. Den grundades av Masaaki Hatsumi som ärvde överhögheten för nio klassiska stridskonstskolor av den siste operative ninjan Toshitsugu Takamatsu.

Takamatsu.Hatsumi.kuji

Huvudkvarteret finns i Noda-shi, strax utanför Tokyo i Japan, och besöks årligen av tusentals personer, inklusive operatörer för specialförband som SAS, Navy Seals och av representanter för olika brottsbekämpande organisationer som FBI, Europol osv. Hatsumi sensei räknas av Time Magazine som en de 100 mest inflytelserika personerna i Japan som har påverkat västvärlden.

Orsaken till Bujinkans popularitet bland amatörer och professionella utövare är dess unika inriktning på att utveckla utövarnas inneboende överlevnadsmekanism, istället för att lära ut ett begränsat antal tekniker som ska användas i obegränsat antal situationer.

Den övergripande termen för vår träning är ninjutsu och har sitt ursprung i den stridskonst som utövades av ninja krigare i forntida Japan.

Bujinkan Vänersborg är certifierade av Hatsumi sensei och undervisar i de nio stridskonstskolornas alla aspekter, men har specifik fokus på

  • självförsvar
  • självskydd
  • självbevarelse

Våra träningstider är:
Måndag 19.00 – 20.30/21.00
Onsdag 19.00 – 20.30/21.00

Under sommaren 2018 sker träning enligt särskild överenskommelse.

facebook-icon-preview-1-400x400 Facebook

instagram_new_icon_6822180 Instagram

Kommentarer inaktiverade.