Judo

Judo – Vår träning

Vår träning i Judo är väldigt allsidig. En vanlig träning består normalt av tre delar – först uppvärmning där man får igång cirkulationen med gymnastiska övningar och fallteknik, ibland även med hjälp av en del kampmoment.
Efter det så tränas det tekniker, både till tävling och gradering. Träningen brukar avslutas med en fysisk del, oftast kampmoment och brottningsövningar.

För unga Judokas (Judoutövare) tränas speciellt rörelselära och kroppskontroll. Att vi håller på disciplinen lär också de yngre respekt och ordning, både i träningslokalen och hemma/på skolan.
De som tävlar har separata träningar där man fokuserar mer på explosivitet, reflexagerande och fysisk träning.
Träningen passar alla, man hjälps åt att hitta en nivå som passar en själv så att man får ut mesta möjliga av träningen.
Givetvis tränar män och kvinnor tillsammans.

På Epic training center i Vänersborg kan du träna Judo, oavsett ålder eller erfarenhet! Judo är en kampsport där man använder grepp och kast för att få ner sin motståndare på rygg. Sparkar och slag är alltså inte tillåtna!

Judo passar bra för både stora och små, det utvecklar rörlighet, fysisk styrka och motorik!
I träningen för de yngre blandar vi även in lekar och gymnastiska övningar som kommer till användning när man utövar judo.

Kommentarer inaktiverade.