JUDO Riksmästerskapet 7/11 2015

En fantastisk tävling i god laganda!

Varje år går ett Riksmästerskap, RM, av stapeln i Lindesberg utanför Örebro. Det är en rolig lagtävling där distrikten möter varandra i lag i U15-U18. De distrikt som ställer upp har ofta ett tjejlag och ett killag. Man har en tävlande i varje viktklass i laget och det blir en match per judoka mot varje distrikt. Västergötland som vi tillhör, ställde upp med fullt killag och nästan fullt tjejlag, det fattades en tjej i -48 kg.

Epic Training Centers Caroline Eriksson, blev uttagen som reserv i tjejlaget och fick tävla i -52 kg klassen, som landslagsmeriterade Emma Henriksson från Borås JK, skulle ha haft om hon inte hade skadat sig veckan innan RM. Caroline är 12 år,  men har dispens att tävla i U15 och blev yngst i laget tillsammans med Tova Granberg från Borås som fick -44 kg klassen. De andra tjejerna var Denise Stenlund 17 år från Mariestad, Carolina Johansson 16 år från Lidköping och Agnes Eriksson 13 år som var inlånad från Dalarna som inte fick ihop till ett tjejlag. Det var ett ungt och lite hastigt komponerat lag som också fick möta några av de allra bästa distrikten, Stockholm, Göteborg och Uppland, på tävlingsdagen.

Sammanlagt vann Västergötlands tjejlag två matcher mot de rutinerade och äldre motståndarna. Det var Tova Granberg från Borås och Agnes Eriksson från Borlänge, som vann var sin match mot Stockholm. Caroline gjorde så gott hon kunde i sina matcher mot två brunbältade 17-åringar från Stockholm och Uppland och en rutinerad 14 årig tjej från Göteborg.  Det räckte dock inte till några poäng för Caroline men blev en god erfarenhet i bagaget och ett mycket glatt minne. Stockholm blev årets segrare, Judosyd kom på andra plats och Göteborg och Värmland/Örebro delade på tredjeplatsen.

Västergötlands killag presterade mycket bra i sina matcher och visade på mycket fin judo och stor kämparglöd. De tog hem ett silver i tävlingen och kom tvåa efter Stockholm. I semi mötte de Dalarna (som hade ett mkt starkt lag) och i finalen Stockholm. Tidigare mötte de Uppland, Värmland/Örebro, Halland och Småland.

 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.