GoG i Stenungssund för judon.

Nya medaljer för Epic training center/ Vänersborgs judo.

I helgen har nio stycken tävlande samt ledare, föräldrar, vänner och släkt varit på tävling i Stenungssund. En lyckad dag för klubben. De som var med och tävlade var: Elias Andersson, Rosalie Kivilimpolo, Caroline Eriksson, Elvira Carlborg Hasanovic, David Wiberg, Hampus Rössberger, Lukas Johansson, Linnea Andersson och Jonatan Malmberg. Tävlingen är stor och drog närmare 300 deltagare.

Elias hade idag ingen kämpaglöd. Det märktes på mattan där han vanligtvis visar upp en teknisk och attackfull judo. Men idag blev det för tufft. Bara ta nya tag och komma igen till nästa tävling.

Rosalie kom i en mycket tät och jämn grupp där hon med sin fighting spirit lyckades vinna två matcher, däribland mot vinnaren. Till slut stod hon som bronsmedaljör.

Näst upp på mattan är Caroline. Hon får möta tuffa motståndare, äldre och meriterande tjejer. Efter två tuffa matcher lyckas hon vinna sista med en härlig ouchi gari, bensvep, och full pott. En tredje plats.

Elvira som i sina sista tävlingar fått köra i en viktklass högre hamnar även denna gång med tjejer runt 5 kg tyngre. Men idag är Elvira starkast. Efter två tuffa oavgjorda matcher vinner hon på domarröster tack vare sin teknik och judoanda. Guld.

David som visar upp underbara tekniker hemma på träning lyckas nu även i sin allra första tävling med enbart ipponvinster, högsta poäng. En stolt kille får en guldpeng runt sin hals.

Hampus får flera tuffa och jämna matcher. Han kör alltid hårt, attackerande och offensivt. Därför blir hans matcher täta och mycket spännande. Idag lyckas han med att få en prestigefull tredjeplats.

Lukas Johansson har inte tävlat många gånger men nu var det dags. Jobbade på bra och med ett härligt positivt humör får Lukas en välförtjänt bronsmedalj.

Linnea i sin andra tävling var taggad som få. En jämn grupp och trots två vinster och bara en förlust hamnar hon på en tredjeplats. Gott jobbat.

Sist upp på mattan är Jonatan som får möta tuffa killar. Jonatan är mycket svårkastad och försvarar sig bra. Tack vare sin smidighet och styrka lyckas han köra hela matcher men förlorar knappt. En tredjeplats.

Tack till coacher och alla som var med och stöttade och hejade.

// Annette.

 

 

20121020-221924.jpg

20121020-221953.jpg

Det här inlägget postades i Allmänt, Nyheter, Tävling, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.